МВР откри дрога за 400 000 лева при акция в София, Стара Загора, Варна и Бургас (ПОДРОБНОСТИ)

Новини
15:39 - 10 Юни 2024
1461
МВР откри дрога за 400 000 лева при акция в София, Стара Загора, Варна и Бургас (ПОДРОБНОСТИ)

Схема за разпространение на наркотици е разбита от ГДБОП при спецоперация, проведена едновременно в София, Стара Загора, Варна и Бургас, съобщи Нова телевизия. Открита е дрога за около 400 000 лева по цени за нуждите на съдопроизводството - над 12 кг канабис, 2,3 кг метаамфетамин и 30 грама кокаин.

Информация за случая е оповестена на брифинг от представители на полицията и прокуратурата.

По думите на заместник-директора на ГДБОП Боян Раев спецакцията е била проведена по спешност. "Действията трябваше да бъдат извършени по едно и също време, защото са били договорени доверителни сделки в Стара Загора, Варна и Бургас. Всички договорки са тръгнали именно от Бургас. Задържани за 24 часа бяха пет лица, три са с постоянни мерки. Двама се издирват", информира той.

Един от арестуваните е осъждан. Наркотиците са открити дупка в дома на единия на един от задържаните и в паркиран на публично място стар автомобил.

Началникът на ГДБОП-Бургас комисар Ради Пенев посочи, че участниците в престъпната схема са комуникирали помежду си чрез мобилни приложения и личен контакт. "Лицето, което е извършвало срещи с цел наркотрафик, е пътувало със семейството си - жена си и 3-годишното си дете. Това му служи за алиби при проверка. Мъжът е от Бургас. В два тайника, пригодени за укриване на наркотици, са открити различен вид дрога. Групата се е снабдявала от различни места, някои от наркотиците са влизали от ЕС, а една от дейностите, които са искали да осъществят, е износ към съседни държави", разказа комисар Пенев.