МВР пред Lupa.bg: Билети и в деня на Вечното дерби!

Промяна в закона позволява продажбата на входни талони, което до края на миналата година не беше разрешено

Спорт
13:00 - 12 Февруари 2020
1612
МВР пред Lupa.bg: Билети и в деня на Вечното дерби!

Билети за Вечното дерби Левски - ЦСКА ще се продават и в деня на мача, научи Lupa.bg. Сблъсъкът е на тази събота, 15 февруари, от 14:45 часа на националния стадион "Васил Левски".

Срещите, състояли се до края на 2019 година, Законът за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия не позволяваше това за определените от полицията и БФС рискови мачове.

В последствие законът е претърпял промяна член 11, като част от него е отпаднала и сега тези, които имат колебания дали да отидат на мач - атмосферни условия или ангажименти, които биха могли да отпаднат в последствие, ще могат да го направят и в последния момент.

"Да, продажбата на билети в деня на мача между Левски и ЦСКА ще бъде позволени и всеки, който иска, ще може да стори това на касите на националния стадион. В предварителна продажба има билети в клубните администрации на червени и сини, както и в онлайн мрежата. До преди няколко месеца това не беше възможно, тъй като законът за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия не го позволяваше. Но трябва да се уточни, че това не беше по искане на СДРВ, а от ръководствата на клубовете и то в съгласие с БФС. Определените за рискови мачове, имаха такова ограничение, но сега вече е различно", потвърдиха за Lupa.bg от пресцентъра на СДРВ.

Снимки: Агнес Методиева