МВР проверява явлението "Славена Точева" с нейните 10 159 преференции

Новини
14:34 - 11 Април 2023
2548
МВР проверява явлението "Славена Точева" с нейните 10 159 преференции

МВР работи, за да установи любопитната концентрация на преференциален вот за новоизбраната депутатка от ГЕРБ Славена Точева. Въпреки че прокуратурата не е видяла никакви нередности в нейните рекордни 10 159 индивидуални гласа в МИР Варна, идващи в голямата си част от селата, а съдът е отказал използване на специални разузнавателни средства (СРС).

Това се разбра от думите на вътрешния министър Иван Демерджиев в интервю за БНР, посветено в голямата си част на купения вот на 2 април.

Демерджиев бе попитан дали се проверява случаят "Точева" (Който не е изолиран само от тези избори и не е само той. Синът на кмета на Симитли - футболният съдия Стефан Апостолов също редовно е сред шампионите на ГЕРБ по преференции - в Благоевградско). 

"То се работи от нас. Ето един слуай, в който прокуратурата от една страна беше прекратила производство, което според нас имаше потенциал да не бъде прекратено. От друга страна пък интересно е, че съдът отказа да се ползват СРС сега при тези избори там. Така че следим внимателно тези процеси. Със сигурност ще работим как се стига до подобни феномени", посочи Демерджиев.