МВР-шефът: Автопотокът от София намаля с 2/3, има резултат от мерките

Тийнейджъри, сбрали се на пикник в Бистрица, сега са в СДВР, разказа Младен Маринов

Новини
19:55 - 18 Април 2020
3381
МВР-шефът: Автопотокът от София намаля с 2/3, има резултат от мерките

Автомобилният поток от София е намалял с 2/3. В момента са равни влизащите и излизащите, което значи, че сме постигнали целта да пуснем само хората, които отиват на работа или имат основателна причина. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от Канал 3.

Столицата бе блокирана на Разпети петък и движението от и към столицата вече се извършва в два часови диапазона и то с при много по-строг надзор от властите върху причините за пътуванията. Това вече дава резултат, отчете силовият шеф.  

Министър Маринов отчете и фактът, че всеки човек сам за себе си приема причините си за пътуване, като важни, но подчерта, че печеното агне и козунакът за родителите не могат да попадат изключенията на КПП-тата.

“Яд ме е за хората, които спазват карантината. Мога да кажа, че това са мнозинството от хората“, продължава Младен Маринов. “Имаше случай на тинейджъри, които в Бистрица са си направили пикник, качили са си снимки в социалните мрежи, а днес всички са в СДВР и съжаляват, но вече е късно. Трябва да знаят, че те влияят на останалите, които спазват мерките“.

Най-добри резултати дава контролирането на контактните лица с доказано заразен с коронавирус, според министъра.

“Благодаря на служителите на МВР, че се лишават от отпуските си в тези времена на криза“, споделя още Маринов и потвърждава, че потвърдените случаи на заразени полицаи са 30, от които двама вече са дали две последователни отрицателни проби.