МВР след тараша: Няма приготвени бомби, намерихме ножове, тръби и прашки

Общество
10:06 - 10 Септември 2020
4870
МВР след тараша: Няма приготвени бомби, намерихме ножове, тръби и прашки

Преди началото на протестните действия в т. нар. "Триъгълник на властта" екипи на СДВР изтарашиха всички градинки, саксии и кошчета за боклук в търсене на складирани опасни предмети и вещи. От МВР съобщиха, че подготвени на различни места са открити метални тръби, чували с камъни и стъклени бутилки, дървени пръти, 2 ножа, бойна прашка, 5-литрова туба с неустановена течност с остра миризма, както и чанта, пълна със съмнителни бутилки. Информациите, че са открити самоделни бомби, бяха отречени от ченгетата.

Засега обаче освен скандирания организаторите на проста не предприемат реални действия за предотвратяване на провококациите, които пророкуваха. Единствено полицията взема превантивни мерки, като претърсванията в района, по време на които бяха открити опасни предмети. Млади момчета вече плътно се изправили пред пред униформените полицаи, които са без каски и щитове, а граждани се опасяват, че се готвят за провокация. Организаторите на протеста обаче не си дават труда да отдръпнат младежите назад.

Направени са КПП-та, на които желаещите да протестират биват претърсвани, а идеята е да не се стига до провокации и ескалация на напрежението, като на 2-и септември.

Снимки: Агнес Методиева