Мюзикълът "Hadestown" с 14 номинации за наградите "Тони"

Актуални новини
19:12 - 30 Април 2019
2578
Мюзикълът "Hadestown" с 14 номинации за наградите "Тони"

Американските актриси Анет Бенинг и Лори Меткалф и техните колеги Брайън Кранстън и Адам Драйвър са сред номинираните за бродуейските награди "Тони", а мюзикълът "Hadestown" /Градът на ада/ е с 14 номинации, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кранстън е номиниран за изпълнението му в театралната адаптация на филма от 1976 година "Телевизионна мрежа," а Джеф Даниълс - за изпълнението му в "Да убиеш присмехулник", но постановките не са сред номинираните за най-добра пиеса.

Бенинг е номинирана за участието си във "Всички мои синове" на Артър Милър, а двукратната носителка на "Тони" Лори Меткалф получи номинация за ролята си на Хилари Клинтън в "Хилари и Клинтън". 

За най-добри мюзикъли са номинирани "Ain't To Proud - The Life and Times of the Temptations" "Не толкова горд - животът и времената на Темптейшънс" (с 12 номинации), "Бийтълджус", "The Prom" /Балът/ и "Тутси". За най-добра пиеса е номинирана "The Ferryman" /Лодкарят/ с общо девет номинации (включително и на Пади Консидайн за най-добър актьор), както и "Choir boy" /Момче от хора/, "Гари: продължение на Тит Андроник," "Мастило" и "Какво е за мен конституцията". 

Ева Ноблезада е номинирана за водеща женска роля в мюзикъла "Hadestown", наред с Кели О'Хара - в "Кейт". 

Актрисата Розмари Харис и драматургът Терънс Макнели ще бъдат удостоени с "Тони" за цялостно театрално творчество.

Водещ на 73-ата церемония по връчване на театралните награди "Тони" ще бъде Джеймс Кордън. На 9 юни телевизия Си Би Ес ще излъчи награждаването на живо от "Рейдио Сити мюзик хол" в Ню Йорк.