Мюзикълът "Коса" се завръща на българска сцена

Героите на хипи мюзикъла оживяват на сцената на зала 1 на НДК на 7 декември

Новини
17:26 - 19 Октомври 2021
3189
Мюзикълът "Коса" се завръща на българска сцена

Легендарният мюзикъл на Джеръм Рагни, Джеймс Радо, и композитора Галт МакДърмот, "Коса" ще се завърне на българска сцена.

Събитието ще се случи на 7 декември в зала 1 на НДК, а на сцената ще оживеят симпатичните хипита от 60-те години на XX век.

Историята на младия Клод Буковски, който пристига в големия град, за да се запише доброволец за войната във Виетнам, но среща група шарени хипита-бунтари и се влюбва се превръща в един от най-играните мюзикъли за всички времена, а шест от песните, включени в него са в топ 100 на "Билборд" за най-великите хитове на 20-и век.

"Коса" обаче добива световна известност след като е превърнат във филм от режисьора Милош Форман.

Създаването на "Коса" от Театрално-музикалния продуцентски център във Варна е свързан с това, че България вече от 20 години е на картата на "Коса" с първата сценична реализация на произведението в Източна Европа.

Борис Панкин превежда и режисира мюзикъла, диригент е Страцимир Павлов, сценографията е на Иван Токаджиев, хореографията е на Анастасия Неделчева. В главните роли са Виктор Ибришимов, Десислава Николова, Мариан Бачев и Нора Караиванова. За да отговори на очакванията на публиката, екипът на Държавна опера във Варна прави кастинг, в който участват над 106 кандидати.