МЗ решава до края на февруари дали да се строи частна детска болница

Проектът предвижда изграждане на лечебно заведение със спешна и интензивна грижа, с над 400 легла. В обновените документи е заложено добавяне на отделение по педиатрия с 10 легла

Новини
10:56 - 22 Януари 2023
1859
МЗ решава до края на февруари дали да се строи частна детска болница

До средата на февруари здравното министерство трябва да реши дали в София ще бъде построена частна детска болница по проекта на една от водещите компании-дистрибутор на фармацевтични и медицински продукти. Тогава изтича срокът за оценка на повторно внесената документация, след като през октомври от министерството я върнаха за отстраняване на пропуски, съобщава БНР.

От „Търговска лига“ са отстранили пропуските в документите съобразно изискванията на здравното министерство и са ги подали отново в средата на декември миналата година.

Проектът „Мама и аз“ предвижда изграждане на многопрофилна болница със спешна и интензивна грижа, с над 400 легла и дейности в близо 30 медицински специалности. В обновените документи е заложено добавяне на отделение по педиатрия с 10 легла.

Заявеното преди това спешно отделение е променено на „Профилирано спешно отделение по неонатология/педиатрия“. Планира се бъдещата болница да се намира на булевард „Г.М. Димитров“. В началото на тази година документите са изпратени за комплексна оценка към изпълнителната агенция „Медицински надзор“ и Здравната каса, потвърдиха от министерството. Тази оценка трябва да бъде готова до средата на февруари. Тогава здравното министерство ще реши дали да даде зелена светлина на проекта, а новото служебно правителство ще одобри или ще откаже създаването на такова лечебно заведение.