На 76 г. почина актьорът Карл Уедърс

Новини
12:18 - 03 Февруари 2024
3004
На 76 г. почина актьорът Карл Уедърс

Почина американският актьор Карл Уедърс. Семейството му не уточни какви са причините за смъртта. Актьорът беше на 76 години.

Той стана известен с ролята си на боксьора Аполо Рийд в касовата поредица „Роки”. Първоначално героят му е противник на боксьора, но популярността му кара авторите да му дадат по-голяма роля. Той става съюзник на главния герой и участва в първите 4 филма от поредицата.

В последно време Карл Уедърс играеше в хитовия сериал от света на „Междузвездни войни” „Мандалорецът”. Уедърс се е женил три пъти и има две деца.

Роден през 1948 г. в Ню Орлиънс, Карл Уедърс се занимава активно с различни спортове, включително бокс, американски футбол, футбол, борба и гимнастика.

В колежанските си години играе американски футбол в Щатския колеж в Сан Диего, помагайки на отбора им "Ацтеките" да спечелят купата на Пасадина през 1969 г. Там той взима диплома за театрално изкуство.

В спортната си кариера записва осем мача в Националната футболна лига в отбора на Оукланд Рейдърс като защитник, преди в крайна сметка да се ориентира към актьорството.

Има множество роли в киното и в телевизионни сериали, като най-отличителни от тях със сигурност са тази на Аполо Крийд във боксовата драма "Роки" и нейните продължения.