На двата полюса: Мико Кузманов отпадна в Париж, Ади Андреев продължава

Спорт
17:41 - 23 Май 2023
1953
На двата полюса: Мико Кузманов отпадна в Париж, Ади Андреев продължава

Българинът Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на „Ролан Гарос“. Втората ни ракета в мъжкия тенис отстъпи с 3:6, 6:7(4) на американеца Емилио Нава след час и 45 минути игра в Париж.

В първата част 29-годишният пловдивчанин беше пробит за 1:3 и до края на успя да навакса изоставането си.

В следващия сет Нава направи брейк в откриващия гейм, а при 5:4 сервираше за победата. Кузманов отказа да се предаде и върна пробива. Стигна се после до тайбрек, в който американецът поведе с 6:4 точки и реализира първия си мачбол.

Мико записа 11 печеливши удари и допусна 24 непредизвикани грешки.

Преди това Адриан Андреев се класира за втория кръг на квалификациите в Париж.

Той се наложи с 6:3, 6:4 над италианеца Франческо Маестрели в Париж в мач, продължил час и половина. Андреев победи същия съперник и в пресявките на Откритото първенство на Австралия.

В първата част двамата си размениха по два пробива, но 22-годишният софиянец постигна трети за 5:3 и после затвори сета на свой сервис.

В следващия Маестрели поведе с 3:0 и 4:2, но Адриян успя да изравни при 4:4 и веднага след това да направи решаващ пробив, за да приключи след това срещата при втория си мачбол.

Андреев завърши с 15 печеливши удари (2 аса) при 22 непредизвикани грешки.

Следващият съперник на българина на Откритото първенство на Франция е 26-годишният аржентинец Хуан-Пабло Фичович, който е 223-и в ранглистата, където Адриан е №214.

При жените Сесил Каратанчева преодоля първия кръг на пресявките на Откритото първенство на Франция. В основната схема ще играят Григор Димитров и Виктория Томова, които очакват жребия на 25 май.