На Гергьовден: Тотото дава 7 145 000 лева печалби

160 754 българи празнуват имен ден на 6 май

Новини
13:08 - 03 Май 2019
1907
На Гергьовден: Тотото дава 7 145 000 лева печалби

Гергьовден е един от най-тачените празници в календара. От векове се знае, че падналият на този ден дъжд е плодоносен. Както казват мъдрите хора – „всяка капка носи жълтица“. Късметлийски дъжд от богати печалби е приготвил и Български спортен тотализатор за Гергьовден. Над 7 145 000 лева печалби в числовите игри на Спорт тото очакват своите нови притежатели, а те ще станат известни в специално посветения тираж на повода в понеделник.

Можем да вземем специален фиш като подарък или някоя от прекрасните моментни игри на тотото, заредени с печалби над 300 000 000 лв., за себе си или за някой от близо 250 000 души, които имат имен ден на светлата дата. На Свети Георги Победоносец са кръстени 160 754 българи и това е най-разпространеното мъжко име. Георги е било най-предпочитаното име и за новородено момче през миналата 2018, когато близо 1000 бебета са били кръстени така. Макар и да не държи първенството, женският вариант – Гергана, също е сред 10-те най-популярни дамски имена.


Да не забравяме и не толкова популярните имена, които празнуват като Жоро, Жорж, Йорго, Георгия, Ганчо, Ганка и Гинка. Но дори и да не носим харизматичното име или производните му, ако играем и спечелим, със сигурност с печалбата от тото игрите ще можем да си организираме незабравимо тържество с много приятели и желани подаръци. А защо не и да посетим някоя мечтана дестинация в чужбина. Малцина знаят, но светецът е покровител или на голяма почит в различни други държави – като Великобритания, Грузия, Гърция, Етиопия, Канада, Кипър, Испания, Литва, Португалия, Сърбия, Черна гора.

Тотализаторът ще измести тегленето на числата на късмета именно на 6 май, понеделник, вместо в традиционния тиражен ден – неделя. Така повече хора ще могат да пуснат своя фиш именно навръх Гергьовден и да зарадват себе си и своите близки и приятели с някоя от милионните празнични печалби.

Тото историята показва, че има много печеливши, а дори и милионер с името Георги. А дали късметът ще се усмихне и на Вас на Гергьовден и дали ще има нов 102-и тото милионер, ще разберем на 6 май, на живо, от 17.40 ч. по bTV или от 18.30 ч. по БНТ 2, когато ще се тегли 36-и тираж на игрите на Спорт тото.