НА ГОЛ ТУМБАК... Бойко Рашков извади пищов на дядо Дионисий (СНИМКА)

Служба КОС към МВР има право незабавно да изземе личното оръжие на екс министъра

Политика
16:35 - 29 Септември 2022
7411
НА ГОЛ ТУМБАК... Бойко Рашков извади пищов на дядо Дионисий (СНИМКА)

На 27 септември, по време на предварително обявена политическа обиколка в град Земен, бившият вътрешен министър Бойко Рашков беше забелязан да вади от чантичката си истински пистолет и с него в ръка заяви, че е тръгнал на политическа битка. 

Бившият милиционер с похвали с оръжието пред отец Дионисий, който постоянно обикаля около предизборните събития на ПП, за да прави идиотски сценки. Допустимо ли е да носи на политическо събитие реално оръжие, се питат масово в социалните мрежи?

ЗАКОНЪТ ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ е пределно ясен (особено в чл. 60, ал. (1), т. 3-а) и в него дословно е казано

- Забраняват се: носенето и употребата на оръжие и боеприпаси на политически, синдикални и културни мероприятия, освен ако е необходимо за културното мероприятие и за нарушаването му е предвидена съответна санкция.

Служба КОС към МВР има право незабавно да изземе личното оръжие на Бойко Рашков и да го лиши от разрешително за притежание на огнестрелно оръжие, тъй като нарушава Закона в частта му за носенето и съхранението на оръжието. В интерес на истината опитният следовател държи оръжието за дръжката и пръстът му е далеч от спусъка, но все пак...