НА КОСЪМ ОТ СМЪРТТА: Пясъчна бълха вкарала в болница участник от „Островът на 100-те гривни“

На екзотичните Филипини риалити героят бил нахапан от опасния паразит

Шоу
20:25 - 13 Септември 2024
3622
НА КОСЪМ ОТ СМЪРТТА: Пясъчна бълха вкарала в болница участник от „Островът на 100-те гривни“

Участник в хитовото тв шоу „Островът на 100-те гривни“, което ще стартира на 16 септември, едва не загуби крака си, научи Lupa.bg. На екзотичните Филипини риалити героят бил нахапан от опасния паразит пясъчна бълха, който предизвива жестоко възпаление, може да доведе до гангрена и дори до ампутация.

Още след първите симптоми участникът бил прегледан от лекар. Състоянието му се оказало сериозно и се наложила хоспитализация. „Появи се малка пъпка, която в рамките на 3-4 дни стана огромна. Човекът прекара 14 дни в болница на Филипините и 10 дни в българска болница. От крака му бяха извадени 9 кубика гной“, призна продуцентът на предаването Ники Николов във видеоподкаста на инфлуенсърите Туджаров и Неделчо. Според него белите плажове и тюркоазените води на Филипините на пръв поглед изглеждали като рай, но за секунди се превръщали в тотален ад.

Пясъчната бълха, която е дълга едва 1 милиметър, успявала да стъжни живота на всеки, стъпил на тропиците. Червеникаво-кафявият паразит се забивал под кожата, коремът му се подувал с яйца и притискал съседните нерви и кръвоносни съдове. Възпалението често преминавало в нагнояване, а понякога дори в гангрена. Само бързата лекарска намеса била гаранция, че няма да се стигне до ампутация.