На Лесово още правят ремонт

Неподходящите метеорологични условия налагат дейностите да продължат повече от предвиденото

Новини
16:04 - 04 Декември 2022
1905
На Лесово още правят ремонт

Ремонтът на пътя към Граничен пункт Лесово на територията на Ямболска област  ще продължи поне още седмица. По предварителен план дейностите трябваше да приключат до края на ноември. Запазват се трасетата на обходните маршрути, съобщава БНР.

Неподходящите метеорологични условия налагат дейностите по десеткилометровия участък, който е в ремонт да продължат, уточни директорът на областното пътно управление в Ямбол Галин Костов. Извършва се фрезоване и преасфалтиране на най- компрометираните участъци, изграждат се  банкети и оформят канавките, премахва се и крайпътната растителност в района. Костов посочи:

"След като приключи ремонтът на пътя, ще бъде положена маркировка и чак тогава ще бъде пуснат в експлоатация, без маркировка няма да бъде пуснат, тъй като това е сезонът на мъглите."

Обходният маршрут за тежкотоварните автомобили е през селата Калчево - Стефан Караджово - град Болярово и до Елхово се включват към път 1-7. За леките автомобили маршрутът е през селата Калчево и  Симеоново до разклона за село Тенево.