На Никулден Николай Костов промърмори: Имаше доста объркани неща в днешния мач

Спорт
17:13 - 06 Декември 2023
2969
На Никулден Николай Костов промърмори: Имаше доста объркани неща в днешния мач

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, назова причините за това Левски да загуби от Хебър, с което "сините" се простиха и с шансовете си да спечелят Sesame Купа на България.

Наставникът на столичния тим разкритикува своите футболисти за загубените единоборства, както и за това, че противникът е бил по-добрият колектив на терена днес.

"Имаше доста объркани неща в днешния мач. Ще се опитам да назова две основни причини, за да загубим срещата. Едната е, че загубихме почти всички единоборства. Водеща сила във футбола е игра и борба за топката. Оттам не можем да се изявим добре и индивидуално. Втората, най-тежка причина, е, че по-добрият колектив на терена беше отборът на Хебър. Поздравявам ги, заслужена победа!

В предния мач единоборствата ги печелихме. Оттам се получиха възможностите да победим Локомотив (Пловдив). Днес отстъпвахме. Започнахме да играем активно след 60-ата минута, когато отборът на Хебър вече водеше в резултата.

 В добавеното време проявихме активност. При първата изритана топка Хебър си получи заслуженото. Това е причината да загубим днешния мач.

Подценяване не мога да кажа, че е имало. И в първия мач в София ни затрудниха максимално. Играят приличен футбол. Явно в този мач не бяхме достатъчно активни и мобилизирани. Показахме се като по-слабия колектив. Левски винаги трябва да излиза на предела на възможностите си.

Не е сега моментът да си взимаме поуки. Поуките ще са след като завърши шампионатът - да се направи един обстоен анализ и да видим къде изоставаме и какво можем да променим, за да се подобрим. В някакъв период от шампионата показахме много добри игри, обаче в края се пречупихме. Показахме това, което не трябва да показваме като отбор.

Няма как да говоря за промени за следващия мач, предстоят анализи. Това е шампионатен мач, а не като днешния", каза Костов.