На "Армията": Новото ръководство развъртя метлата - изхвърли Трифон Попов

Той беше дясната ръка на Гриша Ганчев

Спорт
14:16 - 16 Май 2024
8367
На "Армията": Новото ръководство развъртя метлата - изхвърли Трифон Попов

Новото ръководство в ЦСКА показа, че няма да държи стари кадри на Гриша Ганчев и предприе мерки. Трифон Попов вече не е управител на “ЦСКА Медия”, а неговото място ще бъде заето от единия от изпълнителните директори в клуба - Стоян Орманджиев.

На 30 април ЦСКА обяви, че фамилия Ганчеви се оттегля от клуба и прехвърля акциите си на “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука”, който става мажоритарен собственик с 80% от акциите на клуба.

Две седмици по-късно започнаха и промените по високите етажи на "Армията". Преди два дни ЦСКА - София е провел заседание на Съвета на директорите. На него е взето решение да се сменят управителите на две дружества, които са собственост на “червените”.

Едното е “Арена ЦСКА”, чрез което клубът държи 50% от дружеството Спортни имоти “Българска армия”. Другите 50% са на държавата, която е там с апорт на стадион “Българска армия” и базата в “Панчарево”. До този момент управител на “Арена ЦСКА” бе Искра Григорова - собственик и на фирмата “Ред Енимълс”, която купи емблемата на эалиралия ЦСКА, а до два дни ще бъде заменена от Ангел Борисов.