На "Ролан Гарос": Доминик Тийм постави на колене Ноле Джокович

Година по-късно финалът в Париж ще е пак същият - Рафаел Надал срещу австриеца

Спорт
17:12 - 08 Юни 2019
2416
На "Ролан Гарос": Доминик Тийм постави на колене Ноле Джокович

Доминик Тийм срещу Рафаел Надал - това и финалът при мъжете на Откритото първенство по тенис на Франция.

Австриецът се класира за последния мач на "Ролан Гарос" за втора поредна година и ще има право на поправителен срещу Рафаел Надал, след като през 2018-а отстъпи на испанеца с 0:3 сета.

Тийм стигна до решителния мач за титлата, след като се наложи с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 над Новак Джокович.

Мачът между Тийм и Ноле започна вчера и беше доигран днес. Срещата четири пъти беше прекъсвана заради дъжд. При третия случай вчера, при 6:2, 3:6, 3:1 за австриеца, беше решено двубоят да продължи днес преди женския финал. При 4:1 и 40:40 в петия сет мачът отново беше прекъснат заради лошото време.

След подновяването на играта Джокович показа по-решителна игра успя да изравни за 5:5, като дори успя да спаси два мачбола. Доминик Тийм стигна до успеха при третата си възможност, като това беше сервис гейм за Джокера.

На финала утре Тийм ще излезе срещу Рафаел Надал. През миналата година испанецът се наложи над австрийския тенисист в спора за титлата от „Ролан Гарос“ с 6:4, 6:3, 6:2.

Предстоящата утре битка се очаква с огромен интерес от феновете на тениса, тъй като ще излязат двамата най-добри тенисисти на червени кортове, наричани Принца на клея (Тийм) и Краля на клея (Надал).