На старта: Юве блести, Лацио се провали

Влахович и Киеза се развихриха в Удине, Лече обърна орлите за две минути

Спорт
07:11 - 21 Август 2023
2231
На старта: Юве блести, Лацио се провали

Ювентус постигна лесна победа с 3:0 при гостуването си на Удинезе от първия кръг на Серия "А" за новата кампания.

Федерико Киеза (2'), Душан Влахович (20' - дузпа) и Адриен Рабио (45+3') отбелязаха три попадения още преди почивката на двубоя, което се случва в откриващ мач на "Старата госпожа" в елита за първи път от 2001/02 насам.

Масимилиано Алегри заложи на очаквания титулярен състав в схема 3-5-2. За първи път той се довери на атакуващия тандем Влахович – Киеза, като двамата му се отплатиха по отличен начин.

Другата интересна подробност беше включването на двамата нови халфбекове на тима: Тимъти Уеа и Андреа Камбиазо, който ознаменува дебюта си за тима с асистенция. Домакините също играха в 3-5-2 с Бето и Флориан Товен като нападатели.

Преди началото на двубоя беше отдадена почит към починалия легендарен треньор Карло Мацоне. 

Лацио допусна сериозна издънка в първия си мач за сезона, губейки с 1:2 от Лече като гост. „Джалоросите“ стигнаха до победата с обрат за 120 секунди, дошъл с голове на Понтус Алмквист и Федерико Ди Франческо.

За „бианкочелестите“ отбеляза звездата и капитан на тима Чиро Имобиле.

С първото си положение в мача Лацио излезе напред в резултата. В 26-ата минута Луис Алберто намери Чиро Имобиле в наказателното поле, а стрелецът видя, че вратарят Владимиро Фалконе е излязъл, копна го и резултатът стана 1:0.

Със сериозен натиск на Лече стигна до обрат в последните минути на срещата.

Пет преди края Понтус Алмквист получи топката и без колебания неспасяемо я насочи в мрежата на Лацио.

Едва две минути след това Федерико Ди Франческо овладя топката след рикошет и отправи удар от границата на наказателното, който попадна в долния десен ъгъл за 2:1, а Иван Проведел нямаше шанс за реакция.