На Томислав Стипич му остана само още един лош ден в ЦСКА

Наставникът се маха след слаби резултати

Спорт
19:54 - 18 Август 2024
2699
На Томислав Стипич му остана само още един лош ден в ЦСКА

Ако 24 август се окаже третият лош ден на Томислав Стипич в ЦСКА, треньорът на “червените” скоропостижно ще се прости с поста си, въпреки надеждите му да води тима и догодина.

Това е окончателното решение на проблемите, след като хърватинът изгърмя и втория си лош ден в събота срещу “Славия”. Воденият от него тим се лута за пореден път 90 минути на терена, без да знае дали играе гегенпресе, или Ганкиното хоро.

Както Стипич сам обяви преди двубоя, от 63 дни имал само един лош ден в клуба и това била загубата с 0:3 при гостуването на “Спартак” във Варна. Оказа се, че в ЦСКА много здраво са проспали паузата заради отложения двубой срещу ФК ЦСКА 1948, защото и срещу “Славия” показаха същата игра, като на моменти постигаха невиждани безумия на терена. През цялото първо полувреме “белите” можеха да водят с доста сериозна разлика, като за това попречиха единствено Густаво Бусато и изненадата, че получават толкова изгодни положения, все едно играят срещу отбор от махалата. Защитата на ЦСКА бе надупчена като швейцарско сирене. Сложеният като дефанзивен халф Марселино Кареасо изплези език още на 30-ата минута и се връщаше в защита със скоростта на охлюв.

Отпред Тобиас Хайнц и Матиас Фаетон показаха пълна незаинтересуваност към новите си съотборници Джейсън Локило и Годуин Коялипу, като си играеха помежду си без да ги забелязват на терена.

Така за 90 минути ЦСКА създаде само едно голово положение пред вратата на Светослав Вуцов и то бе пропиляно от Фаетон. Още през миналия сезон се видя, че той има сериозни проблеми, когато се озове сам срещу вратаря. Останалото бяха някакви анемични удари, които могат да бъдат спасени и от юноша до 12 години, стига да внимава.

Стипич си пати и от силно забавената селекция въпреки двамата директори и един главен скаут, които отговарят за нея. Преди месеци Стоян Орманджиев и Филип Филипов обясняваха, че имало време да се сглоби приличен сезон, като времето си мина, а тима го няма и няма изгледи да бъде направен в близко време.

Единственият мач, в който ЦСКА изглеждаше като футболен отбор, бе първият срещу “Лудогорец”, когато на терена имаше един куп млади българи, на които им пукаше за емблемата.

Лошата новина е, че един от талантите на клуба - Георги Чорбаджийски, заминава за Барселона на прегледи на ахилеса, който го мъчи и може да се наложи операция, която ще го извади от игра.

Миналата година той оправи единия си крак, сега обаче има оплаквания в другия, което му попречи да попадне в групата за последните мачове.

Така ЦСКА повтори повтори антирекорда си отпреди 40 години, когато стартира с 4 загуби и 1 равен в първите 5 кръга и се роди вицът, че разликата между “червените” и калинката е фактът, че тя има повече точки.