На Възкресение : Мир и любов във всеки български дом пожела президентът

Румен Радев отправи пожеланията във Фейсбук

Новини
09:05 - 05 Май 2024
1500
На Възкресение: Мир и любов във всеки български дом пожела президентът

"Христос воскресе, скъпи сънародници! Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното разбирателство и толерантността в нашето общество", написа в профила си във Фейсбук президентът Румен Радев.

На Великден нека си пожелаем и вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот на нашето съвремие, които да водят към духовното пробуждане и единението на целия народ, посочва държавният глава и допълва:

"Да го направим с ясното разбиране и убеденост, че това е дълг и отговорност към България и към живота и съдбата на следващите поколения".

Днес е Великден - Възкресение Христово, наричан празник на празниците. За християните това е най-големият празник, за който подготовката продължава седмици наред - както се готвим да посрещнем скъп на сърцето ни гост. Подготовката на тялото за празника е чрез пост, а на душата - чрез молитва и духовна нагласа към смирение и покаяние, върху които трайно се гради любовта към ближния, към хората около нас.

">