На вниманието на КАТ: Ето как нагла шофьорка прави нарушение (СНИМКИ)

Червена шкода спря движението по бул. "Васил Левски", за да завие по "Венелин, преминавайки неправилно през двойната непрекъсната линия

Актуални новини
10:00 - 15 Декември 2019
4512
На вниманието на КАТ: Ето как нагла шофьорка прави нарушение (СНИМКИ)

Нагла шофьорка, караща Шкода със софийска регистрация, извърши нарушение, спирайки движението на централния столичен булевард "Васил Левски", за направи неразрешен ляв завой към ул. "Венелин", като премине абсолютно незаконно през двойната непрекъсната линия, алармираха Lupa.bg бдителни читатели. Безочливото нарушение на пътните правила е станало в съботния следобед около 15,30 часа до турското посолство и на метри от сградата на МВР.

"Червената Шкода с регистрационен номер СВ 2539 ВМ, зад чийто волан беше жена на средна възраст, спря ненадейно по средата на булеварда, образувайки колона от автомобили зад себе си", разказа пред Lupa.bg очевидец на наглото поведение на шофьорката. "Първоначално помислих, че колата се е развалила и затова е спряла, но след това забелязах, че водачът се кани да направи видимо нарушение и да пресече двойната непресечна линия, разделяща бул. "Васил Левски" на две платна", обясни очевидецът.

Шофьорката спира неправомерно колата по средата на булеварда, образувайки опашка след себе си


"Шофьорката явно чакаше да минат колите от отсрещното платно, за да може да премине линията и да направи ляв завой към ул. "Венелин" в абсолютно нарушение", разказа възмутени човекът. Тя изобщо не се трогнала от бибиканията на колите зад нея, които й подсказвали, че прави нарушение. Според него жената е създала непосредствена опасност за движението и за пешеходците, тъй като хората, които пресичат "Венелин" не очакват, че някой ще направи ляв зявой от отсрещното платно и ще завие по улицата.

Заради наглото поведение на пътя очевидецът извадил мобилния си телефон и заснел нарушителката. Глобата за подобно нарушение е от 20 до 150 лева и отнемане на 5 точки.

Ето как шофьорката прави нарушение, пресичайки двойната непрекъсната линия и правейки неразрешен ляв завой към ул. "Венелин"


Живеещи в района разказаха пред Lupa.bg, че на ден десетки шофьори правят нарушението на същото място, при това под носа на полицейски патрули, които охраняват турското посолство. Явно КАТ трябва да дежури денонощно на ъгъла на бул. "Васил Левски" и ул. "Венелин", за да хваща нарушителите. Граждани предлагат там да бъдат поставени и камери, които също да улавят наглеците на пътя.

Предвид обявените от вътрешния министър Младен Маринов нови мерки за намаляване на катастрофите, е добре "Пътна полиция" да вземе под внимание и нарушенията, които всекидевно се извършват под носа на МВР, чиято сграда е разположена в карето между улиците "Шести септември", "Гурко" и Паренсов", коментираха бдителни граждани.


МВР започва масови проверки по пътищата заради катастрофите от последните дни. Операцията се провежда на територията на всички областни дирекции на МВР в страната. По заповед на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов полицейските автомобили трябва да се движат с включени лампи, за да респектират водачите на пътя.

Заради акцията на МВР по пътищата у нас са изкарани и допълнителни патрули, като на места са повикани и служители, които са в почивка. Действията се контролират от директорите на областните дирекции на МВР в страната и лично от главния секретар на МВР.