На вниманието на НАП: Фалиралата Мегз продължава да продава боклуците си

За последните години пишман дизайнерката има над 50 регистрирани фирми

Нещо за четене
14:25 - 08 Февруари 2023
4239
На вниманието на НАП: Фалиралата Мегз продължава да продава боклуците си

Т. нар. „дизайнерка” Миглена Каканашева-Мегз всяка година уж окончателно приключва бизнеса си с китайски парцалки, но упорито продължава да продава и ежедневно рекламира дрешките си, пише „Уикенд”. Социалните мрежи са залети с реклами на една от фирмите й, която предлага евтини одежди с безобразно ниско качество.

Още в края на миналата година Окръжен съд - Пловдив обяви в несъстоятелност и последната останала фирма на нейно име – „Мегз-1”, но хитрушата продължава да търгува у нас. Момата от Раковски уж живее в Дубай от година и половина, но у нас пробутва дрехите си и „курсове за личностна промяна”. Припомняме, че в разгара на лятото излезе наяве, че дизайнерката има над 600 000 лева укрити данъци именно на фирмата „Мегз-1”. Това стана ясно, след като на втора инстанция Административният съд в Пловдив потвърди ревизионния акт, съставен от инспектори на НАП. В последните години, дизайнерката е регистрирала над 50 дружества с името „Мегз”, като само им сменя имената. Всички те имат годишни обороти между 35 и 49 хил. лева - точно на границата, преди да подлежат на задължителна регистрация по ДДС. Органите по приходите приемат наличие на данни за укрити такива или доходи, поради неотразени счетоводно приходи от извършени продажби на стоки. В хода на ревизията е установено, че през ревизирания период паричните средства от извършени продажби на стоки - дрехи, козметика, аксесоари, са били получени от извършени онлайн продажби и продажби в търговски обекти, а полученият приход от тях изобщо не е отчетен.

В последното решение на Окръжен съд - Пловдив магистратите обявяват свръхзадължеността на „Мегз-1“ ООД, откриват производство по несъстоятелност и постановяват обща възбрана и запор върху имуществото на фирмата. В решението се казва още, че съдът постановява прекратяване на дейността на предприятието на „Мегз-1“ ООД и го обявява в несъстоятелност. Освен това Мегз се лишава от правото да управлява и да се разпорежда с имущество, включено в масата на несъстоятелността.

Няколко месеца по-късно Каканашева все още търгува онлайн, като не дава касови бележки на клиентите си, нито каквито и да било документи, което показва, че продажбите й пак се укриват от НАП. Самодивата от Раковски ще излезе сред най-хитрите родни бизнесдами, защото на няколко пъти мами държавата, застрахователи и кого ли още не. Отделно от боклуците, които продава, зъбатата красавица прави и курсове, смело наречени „Семената на промяната”.

„През 2023 г. ще създадем „Семената на промяната 2”. Втора част на приключението ще се проведе от 3 февруари до 16 август 2023 г., когато, живот и здраве, след нови незабравими 6 месеца - отново ще празнуваме заедно завършването си на Рила. Ако сте готови отново да скочите към себе си и да изживеете 6 незабравими месеца на себепознание и себеразвитие, пишете ни. Гарантирам ви, че това е един от най-ценните подаръци, които може да си подарите и да промените завинаги живота си през 2023 г. Обичам те с цялото си сърце и нямам търпение да вървим заедно”, гласи част от рекламното съобщение на Миглена.