На всичките ни граници има интензивен трафик

Ремонти и технически повреди принуждават шофьорите да чакат с часове

Новини
20:00 - 02 Юли 2023
3324
На всичките ни граници има интензивен трафик

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, Турция, Румъния и Сърбия, съобщават от „Гранична полиция“ на своя сайт по данни към 18:00 часа тази вечер.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ и на ГКПП „Маказа“ на вход и изход за леки автомобили. През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от „Гранична полиция“. От там съветват хората, които пътуват към Гърция, да използват за преминаване, освен пунктовете „Кулата“ и „Маказа“, и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко Войвода“.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ на вход и на изход за леки и товарни автомобили.

Натоварено е движението за леки коли на  ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия. В зоната на граничния пункт се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на граничните пунктове „Видин“, „Оряхово и „Кардам“ на изход към Румъния. На ГКПП „Русе“ трафикът е интензивен за леки автомобили на изход.

ГКПП „Силистра“ не работи от 05:30 ч. поради технически проблем и в двете посоки. Трафикът се пренасочва към граничния пункт „Силистра“ – ферибот.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация, съобщават от „Гранична полиция“.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/„Липница“ и „Крушари"/„Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Нормално е преминаването през пунктовете с Република Северна Македония.