Наци скандал спря концерта на Dropkick Murphys

Вокалът и басист на групата Кен Кейси успя в мелето да удари и фен от българската публика

Новини
16:30 - 06 Юни 2019
3181
Наци скандал спря концерта на Dropkick Murphys

Понякога нещата се получават трудно - всичко да е на "шест" и да няма лъжичка с катран. Снощи, по време на концерта Dropkick Murphys в Зимния дворец в София, стана скандал.

Скандал, породен от нацистки възгласи от публиката, което подтикна вокала и басист на групата Кен Кейси да спре концерта и да заплаши, че ако това продължи, те няма да продължат да свирят.

Последва нова реплика пред сцената, след което Кейси освирепя и удари един от феновете. Наложи се намесата на охраната и всичко беше потушено, а концертът продължи.

Разбира се, във форумите след това започнаха и коментарите по случая, който не е изолиран, тъй като такива инциденти често се случват по концертите на групата из Европа.

Едните са солидарни в американците от Бостън, а други - разделени на две. Че Кен Кейси не е прав да налита на фен, независимо от всичко, а от другата страна на барикадата бяха тези, които са на мнение, че не е станало кой знае какво.

Някои дори побързаха да зачеркнат групата от своята плейлиста, най-образно казано.

"Разочарован съм! Пълним залата, кефим се, някой казва нещо, но ние сме свободна държава. Това с нацита и антифа са отживелици!", сподели Георги Калоянов от София.
Трудно става

"Тия са ебати дразнещите кънтри селяци, изобщо не разбирам как може толко хора да го слушат тва и да спамят малоумното "Rose tatoo" по 5 пъти на ден. Пък и антифата, да им е**ш майката. Живеят Ню Йорк на американската поста и ми дрънкат за Ирландия!? Ми, ходете си в Ирландия, бе парцали, да ви духа вятъра по цял ден", беше по-хард мнението на Стоян Николов.