Национал на Иран: Англичаните са провокатори

Спорт
14:19 - 18 Ноември 2022
1800
Национал на Иран: Англичаните са провокатори

Националният тим на Иран започва участието си на Световното първенство в понеделник, когато ще се изправи срещу Англия. Отборът от персийската държава пристигна в Катар, където пред журналисти застана една от звездите на тима - Сердар Азмун, който е футболист на Байер (Леверкузен), а преди години бе за кратко и в Брайтън.

Интересното е, че повиквателната за Азмун предизвика доста спорни реакции в Иран, тъй като той изрази подкрепа за масовите протести в страната, при които живота си загубиха 341 човека, а още над 15 хиляди бяха арестувани. Въпреки това нападателят определи като провокация журналистическите въпроси свързани със случващото се в страната от страна на представители на английската преса.

“Първо, честно казано, не съм изненадан, че задавате този въпрос. Предполагам, че вероятно сте от английските медии и очаквах да има такива въпроси. Както всеки от вас знае, ние сме тук заради нашия дълг да играем футбол. Честно казано, ако Англия не беше в нашата група, дали това щеше да е първи въпрос се съмнявам. Второ, вече няколко седмици сме изправени пред английските медии с всичките им заглавия, когато наближава Световното първенство. Фокусирани сме върху футбола. Ако не бях тук в задърлженията ми свързани с националния отбор, вероятно щях да отговоря по друг начин, но от дете мечтая за това да съм национал. Това е голямата ми мечта, както и на останалите момчета в отбора. Всички сме работили много упорито, за да сме тук. Футболът трябва да ни обединява и да носи радост и щастие на хората. Това е всичко, което имам да кажа,” заяви Азмун.