Национал на Тотнъм пострада при въоръжен грабеж

Деле Али опитал да се саморазправи с нападателите

Спорт
11:03 - 14 Май 2020
1315
Национал на Тотнъм пострада при въоръжен грабеж

Халфът на Тотнъм и английския национален отбор Деле Али е станал жертва на въоръжен грабеж в дома му. Нападателите са заплашили футболиста с нож и са му причинили рана на лицето.

Деле Али е бил ударен, но не е получил сериозни наранявания. Всичко е започнало с нахлуването на двама мъже в двора на къщата му в Барнет, Северен Лондон.

Играчът на Тотнъм е бил в дома си заедно със своята половинка Руби Мей, природения си брат Хари Хикфорд и още двама техни приятели, с които са играели карти. Али се е опитал да се саморазправи с крадците, след което е получил нараняванията. Хикфорд също е бил атакуван от крадците.

"Двама мъже са влезли в имота и са откраднали бижута, включително и часовници, след което са се опитали да избягат. Мъж, който живее в къщата, има леки наранявания след нападението, но не е поискал лечение. Няма арестувани и разследванията продължават“, каза говорител на полицията.

Oрганите на реда са прегледали камерите за видеонаблюдение, за да установят как крадците са проникнали в дома на футболиста на Тотнъм.

Съсед на Деле Али разкри пред медиите, че полицейските коли са пристигнали малко след полунощ във вторник срещу сряда. Според него футболистът е бил ударен лошо в лицето, а един от откраднатите часовници е бил на стойност 850 000 паунда.

Преди два месеца при въоръжен грабеж пострада семейството на защитника на Тотнъм Ян Вертонген. Случката се е разиграла по време на реванша срещу РБ Лайпциг от Шампионската лига.