Национали: Назон получи повиквателна з а Хаити, Петрис за Мартиника

Спорт
13:58 - 07 Март 2023
1216
Национали: Назон получи повиквателна за Хаити, Петрис за Мартиника

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон получи повиквателна за националния отбор на Хаити.

Футболистите на селекцонера Хаити Жан-Жак Пиер ще гостуват на Монсерат на 25 март, а три дни по-късно приемат в домакински мач тима на Бермудските острови в Лигата на нациите на Конкакаф.

Назон не бе играл за Хаити от 2021 година. Той има 4 гола в последните 4 мача с екипа на "армейците" в еfbet Лига. Той е и голмайстор на ЦСКА с 11 попадение през сезона до момента.

Десният бек на Левски Жереми Петрис също е получил повиквателна за националния отбор на Мартиника. 25-годишният бранител може да вземе участие в срещата от Лигата на нациите на КОНКАКАФ срещу Коста Рика. Мачът е на 26 март в Порт дьо Франс.

Повиквателната е дебютна за Петрис. Той е роден в предградието на Париж Баньоле, но корените му са от островната страна. Мартиника е в група "В" на Лига "А" на турнира. Селекцията на Марк Кола е на последно място в компанията на Панама и Коста Рика с едва 1 точка в актива си.

Бранителят няма да има възможност да излезе срещу съотборника си Хосе Кордоба, тъй като Панама ще играе контрола срещу Аржентина, а след това ще се изправи срещу Коста Рика във въпросния турнир. През този сезон Жереми Петрис има 19 мача за Левски във всички турнири.