Националите започват подготовка за Литва и Албания

В понеделник лъвовете ще имат тренировка, която ще е открита 15 минути

Спорт
11:55 - 06 Октомври 2023
1800
Националите започват подготовка за Литва и Албания

Националният отбор на България ще стартира подготовка за предстоящите двубои – европейската квалификация срещу Литва (14 октомври) и приятелската среща срещу Албания (17 октомври) в понеделник, 9 октомври, в Национална футболна база „Бояна“.

В същия ден от 18:45 ч. „лъвовете“ ще проведат тренировка в Дома на футбола, като тя ще бъде открита за представителите на медиите в първите 15 минути. Половин час по-рано трима футболисти ще отговорят на журналистически въпроси.

Пресконференцията на Младен Кърстаич преди двубоя срещу Литва ще се състои на 13 октомври от 19:00 ч. на националния стадион „Васил Левски“, а в 19:30 ч. отново там националите ще проведат и официалната си тренировка, която ще е открита за журналисти в първия четвърт час. Гостите от Литва ще проведат своята пресконференция от 17:30 ч., а половин час по-късно ще стартира и официалното им занимание.

България ще отлети за Тирана на 16 октомври в 11:00 ч. с полет от летище "София", а в същия ден от 17:30 ч. местно време ще започне брифингът на Младен Кърстаич преди двубоя. Половин час по-късно „лъвовете“ ще проведат официалната си тренировка на ст. „Арена Комбетаре“.

Националите ще се завърнат в България около полунощ на 17 срещу 18 октомври.