Националният отбор на България по футбол излиза за първа победа за годината

Двубоят е на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив тази вечер от 19:00 часа

У нас
08:30 - 07 Септември 2023
2093
Националният отбор на България по футбол излиза за първа победа за годината

Мъжкият национален отбор на България по футбол ще се изправи срещу Иран в приятелска среща. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив тази вечер от 19:00 часа. Съставът на селекционера Младен Кръстаич ще се стреми към първа победа за 2023 година.

Националите бяха близо до успеха в последния си официален мач – европейската квалификация със Сърбия на 20 юни в Разград, но късен изравнителен гол на гостите ни остави без победа в последните четири срещи – загуби от Черна гора и Унгария, както и равенство срещу 10 от Литва. Последната победа на „трикольорите“ е отпреди близо година – на 26 септември, когато тимът ни надигра Северна Македония с 1:0 в Скопие в среща от Лигата на нациите.

„За нас мачовете не се приятелски и квалификационни. От една година се опитваме да изградим нов и млад отбор, който съм сигурен, че в следващите 10 години ще бъде заедно. Без значение, че в последните два мача не записахме победа, публиката показа своята подкрепа. Това, което ви гарантирам, е, че футболистите ще изядат тревата, за да постигнат успех утре“, сподели Кръстаич на пресконференцията преди срещата.. 

Главен съдия на проверката с иранците, които отпаднаха още в груповата фаза на Световното първенство в Катар, ще бъде сърбинът Лазар Лукич. Помощници на рефера ще бъдат сънародниците му Драган Богичевич и Боян Банович, а четвърти арбитър е българинът Кристиян Колев.

Двубоят на България с Иран е генерална репетиция за националите преди гостуването на Черна гора в европейска квалификация в неделя, 10 септември, от 19:00 часа българско време. Отборът ни е четвърти в група G с актив от две точки от четири изиграни мача – черногорците са трети с четири пункта и имат двубой по-малко от националите ни.