Над 100 души са ранени при безредици в Тел Авив

Новини
09:14 - 04 Септември 2023
1426
Над 100 души са ранени при безредици в Тел Авив

Десетки хора бяха ранени в Тел Авив през уикенда, когато стотици поддръжници и противници на еритрейското правителство влязоха в сблъсъци помежду си и с израелската полиция, съобщиха властите в Израел.

Израелската служба за спешна помощ съобщи, че повече от 114 души са получили наранявания, включително десетки полицейски служители. Осем от нараняванията са били сериозни, се казва в изявление на MDA, цитирано от CNN.

По-късно израелската полиция съобщи, че 49 служители са били ранени, а 39 души са били арестувани. Полицаите, които са се почувствали застрашени, са стреляли с бойни патрони, докато са се измъквали от тълпата, казаха те. Не стана ясно веднага дали някои от ранените през деня са пострадали от полицейски огън.

Видеоклипове в социалните медии показаха сблъсъци между поддръжници на еритрейското правителство и антиправителствени протестиращи.

Израелската полиция използва шокови гранати в опит да разпръсне тълпата, а някои от протестиращите са замеряли полицаите с камъни и са запалили кофи за боклук.