Над 50 полицаи охраняват Рилския манастир

Охраната вътре е от служители на частна фирма

Новини
08:41 - 15 Август 2020
708
Над 50 полицаи охраняват Рилския манастир

Над 50 полицаи ще охраняват района на Рилския манастир на днешния празник - Голяма Богородица.

Вътре, в самата обител, охраната се прави от наета от игумена (Адрианополския епископ Евлогий) частна фирма. Очаква се засилен трафик към Рилската обител за големия християнски празник.

От полицията призовават посетителите и туристите да спазват правилата за движение - да не спират в активната лента и да спазват указанията на полицаите, още повече, че по пътя Рила-Рилски манастир има един участък в ремонт. Екипите там спряха работа от петък до вторник.

Призовават се гражданите да не палят огньове, за да не се причиняват пожари. Призовават се също да не оставят паркираните си автомобили, документи и ценности, както и да бъдат с повишено внимание, за да не станат жертва на джебджии.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка информира:

"Има засилено полицейско присъствие, най-вече в района на Рилския манастир, където се очаква да има засилен трафик. Много хора, а и от съседни региони тръгват, някои от тях имат нагласата традиционно да остават там".

Въпреки Covid пандемията, посещаемостта на Рилския манастир в почивните и празничните дни е голяма, казва шефът на полицейското управление в Рила старши инспектор Иван Кавлачки.