Наемник в частната армия на Путин убит с чук

Причината е, че минал на страната на Украйна

Новини
08:41 - 14 Ноември 2022
3418
Наемник в частната армия на Путин убит с чук

Екзекуция с удар с чук по главата на свой наемник разпространи частната армия "Вагнер", известна като частната армия на Владимир Путин, през канала си в "Телеграм".

Екзекутираният е 55-годишният Евгени Нужин, който призна през септември, че е сменил страната, за да се бие срещу руснаците. А собственикът на частната армия Евгений Пригожин обяви, че куче е заслужило смъртта на куче.

На кадрите Евгени Нужин е показан със залепена за тухлена стена глава. Той обяснява, че е бил отвлечен в Киев на 11 октомври и се е оказал в мазе. "Удариха ме по главата, изгубих съзнание и се озовах в тази изба. Казаха ми, че трябва да ме съдят", обяснява той.

Докато изрича тези думи, неидентифициран мъж, който се мотае в бойно облекло зад Нужин, разбива главата му с чук. След строполяването на Нужин мъжът нанася нов удар по лицето му с каменарски чук. Видеото е публикувано под заглавието "Чукът на отмъщението".

Помолен да коментира видеото с екзекуцията, чиято автентичност е трудна да бъде потвърдена, Пригожин каза в реакция, публикувана от неговата говорителка, че видеото трябва да се казва "Куче получава смъртта на куче".

"Нужин предаде своя народ, предаде своите другари, предаде ги съзнателно", каза Пригожин.