Нагелсман вече преговаря с Байерн

РБ Лайпциг иска от баварците откупните 30 млн. евро

Спорт
11:11 - 26 Април 2021
1421
Нагелсман вече преговаря с Байерн

Ръководството на Байерн (Мюнхен) вече работи по привличането на Юлиан Нагелсман за старши треньор на тима от новия сезон. Според журналиста от Sport1 Патрик Бергер, баварците са стартирали преговори с РБ Лайпциг, но те не вървят лесно. Първоначално от Лайпциг са били склонни да пуснат младия специалист за сума между 15 и 20 млн. евро, но по-късно са поискали 30 млн. евро.

Самият Нагелсман е признал пред шефовете на РБ Лайпциг, че е готов да застане начело на Байерн. Той е фен на гранда от Мюнхен от дете и не смята да пропуска шанса си.

Както е известно, настоящият треньор на Байерн Ханзи Флик ще напусне през лятото. Той е в конфликт със спортния директор Хасан Салихамиджич, а освен това има оферта да стане селекционер на Бундестима.

Другият кандидат за треньорския пост в Байерн беше Масимилиано Алегри. В крайна сметка ръководните фактори в клуба са се спрели на Нагелсман. Ако преговорите приключат успешно и той подпише с гранда от "Алианц Арена", мястото му в РБ Лайпциг ще заеме наставникът на РБ Залцбург Джеси Марш.