Нагелсман: Заслужено равенство

Спорт
11:31 - 24 Юни 2024
871
Нагелсман: Заслужено равенство

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман остана доволен от равенството 1:1 с Швейцария. Той дойде доста трудно с гол в добавеното време на Никлас Фюлкруг.

Спечелената точка обаче бе ценна за Бундестима, тъй като го остави начело на група "А". Според Нагелсман равенството е напълно заслужено.

"Накрая това бе заслужена точка. Разбира се, че рискувахме да допуснем гол на контраатака, но трябваше да атакуваме. Справихме се добре, за да изравним. Точката е напълно заслужена. Швейцария е опасен съперник, но ние влязохме правилно в мача от тактическа гледна точка", смята Нагелсман.

Той похвали и автора на изравнителния гол Никлас Фюлкруг, който за втори път бележи, появявайки се от резервната скамейка.

"Той отбеляза отново - хубав гол. Никлас е важен играч за нас. Щастливи сме да имаме подобен футболист, който да пуснем от пейката. Важно е един отбор да разполага с играчи, които умеят да бележат важни попадения като резерви. Винаги анализирам съперника, преди да избера стартовия състав. След това пък винаги имам опцията да пусна различни играчи от скамейката", допълни специалистът.