Нагло: Копейките ще блокират всяка седмица гранични пунктове

От "Възраждане" първо казаха, че демонстрацията им е заради отхвърления от КС рефендум за еврото, после срещу изграждането на ветрогенератори в морето

Новини
14:20 - 10 Февруари 2024
2860
Нагло: Копейките ще блокират всяка седмица гранични пунктове

За близо два часа от „Възраждане“ блокираха днес работата на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Йовково“. Председателят на партията Костадин Костадинов обясни, че протестите ще продължат всяка седмица на различни места, без предварително уведомление.

Костадинов каза, че „не може да продължава системното закононарушение, не може да продължава гаврата с Конституцията, не може да продължава нарушаването на всички основни човешки права и свободи на нас  - българите, в така наречената българска държава.“ 

Видяхте, че тази седмица беше погазена Конституцията, волята на 604 хиляди българи за запазване на българския лев беше погазена. За пореден път ясно бяха показани истинските отношения на българските управляващи и на т. нар. конституционни съдии към нас българите и към българската Конституция, допълни лидерът на "Възраждане".

Причината за действията на "Възраждане" е решението на Конституционния съд от четвъртък. С него беше отхвърлено искането на 49 народни представители да бъде установена противоконституционност на решението на парламента, който не допусна произвеждане на национален референдум за запазване на българския лев до 2043 година.

По-рано днес представители на „Възраждане“ затвориха и граничния пункт „Лесово“.

От пресцентъра на партията съобщиха по-късно, че от "Възраждане" са блокирали и ГКПП "Калотина".