Наглост без граници! Ченге си вее с пачки в патрулката

Данчо Катаджията се оказа неимоверно богат - държи язовир и цехове в Ловешко

Общество
18:00 - 04 Февруари 2020
8904
Наглост без граници! Ченге си вее с пачки в патрулката

Пътният полицай Йордан Петков - Данчо катаджията от Ловеч, демонстрира завидно финансово благополучие и безгранична наглост, като си прави ветрило с пачки в патрулката със своя колега по пагон! Уникалната снимка сподели читател на Lupa.bg.

Ченгето притежава язовир в село Дренов и цех за метални изделия, купен за 126 000 лева, както и няколко автомобила, но на името на брат му Калоян, който няма дори шофьорска книжка.

Катаджията има и цех в друго село – Дойренци, обобщава Нова телевизия. Срещу него вече има проверка от "Вътрешна сигурност" – за укриване на доходи и контрабанда на цигари, принуда и търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления.

Ето го наглеца в цялата му прелест

По неофициална информация, в цеха за метални изделия имало доказателства по досъдебно производство.

Пред камерата на Нова Петков каза, че разбрал „вчера”, че брат му кара без книжка. И не коментира разследването, но неофициално е подал молба за напускане. Не е ясно дали ще бъде дисциплинарно уволнен или ще си тръгне с 20 заплати обезщетение.

Петков има награди, дори за катаджия на годината, като сега е инспектор пета степен. А от Нова се оплакват, че техни екипи, следящи полицая, са били спрени и са пратени личните данни на журналистите на Петков, за да разбере кой го следи.