Наглост без граници: Реал Мадрид ревна срещу реферите!

Цяло чудо е, че след такова съдийство отборът печели титли, тръбят от "Сантяго Бербанеу"

Спорт
13:10 - 02 Септември 2024
827
Наглост без граници: Реал Мадрид ревна срещу реферите!

По традиция телевизионният канал на Реал Мадрид засипа с критики съдийството. Сега това се случи за изминалия двубой срещу Бетис от Ла Лига в неделя вечер, който шампионите все пак спечелиха с 2:0.

До 67-ата минута обаче резултатът все още беше 0:0 и имаше няколко спорни ситуации, за които “белите” недоволстваха, че са били ощетени.

От Реал Мадрид ТВ нападнаха главния арбитър Алберола Рохас с обвинения, че не им е дал още две дузпи, а е търсел повод да не отсъди такава и при ситуацията, при която все пак посочи бялата точка.

Първият от въпросните дискусионни според “кралете” казуси е от първото полувреме, когато топката се удари в ръката на защитника на Бетис Диего Йоренте, докато той се намираше в своето наказателно поле. Втората е за евентуално нарушение на Сабали срещу Дани Себайос след паузата, а третата е за фал на вратаря на гостите срещу Винисиус Жуниор. Това последното в крайна сметка беше маркирано като наказателен удар и от него Килиан Мбапе вкара за 2:0.

“Това с Йоренте е дузпа по учебник - коментираха журналистите от “бялата” телевизия. - Ръката му не е прилепена до тялото. Съдията Алберола Рохас се оправда с жест, поставяйки своята ръка зад гърба си. Това е лъжа. Той лъже, защото в действителност бранителят на Бетис не държеше ръката си на гърба си. Това е очевидно нехайство. Жалка история, защото това стана при 0:0”.

“Същата работа е при ситуацията със Себайос - продължиха от Реал Мадрид ТВ. - Това беше силен шут в крака му. Абсурдно е, арбитърът трябваше да види това - при положение, че това се случи пред очите му”.

След това от канала преминаха към отсъдения вече наказателен удар. Тогава Вини Жуниор нахлу в наказателното поле и се стигна до интервенция на вратаря Руи Силва.

Първоначално главният съдия си замълча за нарушение, а после маркира засада. Последва намеса на ВАР, откъдето първо изчислиха, че засада няма, след което призоваха Рохас да прегледа положението. След като той изгледа повторение, се съгласи с колегите си в стаичката, според които стражът препъва бразилския нападател.

“Алберола си търсеше извинение, за да подмине и това. Но го извикаха на ВАР, заради което нямаше избор. Първо той даже отсъди засада без страничният рефер да е вдигал флага си. Иска ни се да кажем, че съдията е некомпетентен, че е слаб арбитър. Хората говорят, че ние от Реал Мадрид ТВ само си говорим така, но истината е, че на нас не ни пука дали тимът печели, завършва наравно, или губи. Срамота! Просто се съмняваме цялостно в съдийството. Защо ВАР не се намеси при първите две дузпи? Налице е цялостна кампания, която манипулира и има за цел да очерня Реал Мадрид. Истинско чудо и героизъм е, че Реал все пак успява да печели първенството. Отборът помита всички не само в Испания, а и в Европа. А там се справя с гиганти”, завършиха от клубния канал.