Наглост! От Пловдив поискаха нови 75,5 млн. лева за "Лаута" и "Колежа"!

Спорт
13:54 - 30 Ноември 2023
2911
Наглост! От Пловдив поискаха нови 75,5 млн. лева за "Лаута" и "Колежа"!

В Пловдив не си поплюват и ще се борят докрай, за да имат най-модерните стадиони у нас. Стана ясно, че градската управа е пратила заявка за нови 75,5 млн. лева до министерство на финансите.

С тях трябва да бъдат довършени клубните съоръжения на Ботев Пд и Локомотив.

Този път основният пай от парите ще потече към „Лаута”, ако проектите бъдат одобрени от ведомството, поверено на Асен Василев.

Както е известно, строителните дейности там трябва да продължат с изграждането на нова централна трибуна. Смята се, че тя ще струва 42 млн. лева.

Иначе още 33 583 440 се искат за „Христо Ботев”, който ще е един от вариантите за дом на националния отбор по футбол. Първоначално от общината обявиха, че ще настояват за 50 млн. лева от правителствената програма за подпомагане на общините. Оказа се обаче, че под тепетата ще се борят докрай за двата местни гранда.

Интересното е, че парите за стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив” са равни на тези, които Община Пловдив е заявила за останалите проекти за подобряване на условията в града. На този етап обаче на заден план остава „Тодор Диев”, където също започна мащабен ремонт, но не е ясно кога ще бъде довършен, информира “Мач Телеграф”.