Наглост: "Трейс" и общината обвиниха шофьорите за жълтите павета

Имало интензивен трафик, затова се разместили, обясняват от фирмата, извършила злочестия ремонт за 17 милиона

Новини
14:26 - 28 Септември 2022
4612
Наглост: "Трейс" и общината обвиниха шофьорите за жълтите павета

Шофьорите бяха изкарани виновни за това жълтите павета пред Народното събрание, пренаредени преди дни, да се разкривят. Поне това е абсурдното обяснение на фирмата-изпълнител на злочестия ремонт.

"Тук трафикът е много голям, страшно интензивен. Иима пешеходна пътека и шофьорите като набиват спирачки и извършват допълнително усилие върху настилката и става приплъзване и избутване на паветата", обясни напълно сериозно Красимир Цоклинов от фирмата изпълнител на обекта "Трейс груп холд" пред Би Ти Ви. Той увери, че се спазва автентичната технология за редене на павета.

Зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов също посочи автомобилите като виновник, но и още един - неремонтирания участък от площада. "По всяка вероятност широките фуги на още непренаредените павета на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "15 ноември" позволяват леко преместване на паветата и така са отворили фугите тук, където автомобилите спират", уверява зам.-кметът.

Припомняме, че стойността на ремонта е внушителните 17 милиона лева с ДДС. Според експерти, до които се допита Lupa.bg, доста по-качествен ремонт би могъл да се извърши срещу около 3 пъти по-малка сума.

Днес зам.-кметът Ангел Джоргов обеща, че до края на седмицата или през следващата ще се ремонтират отново разместените жълти павета. "Ще е за сметка на фирмата-изпълнител", допълни той.

"За нас е шокиращо, че ремонтът издържа едва седмица. Шокиращо е, че в самия център на София се допуска подобно отношение към един от символите на нашия град и защитено културно наследство", обявиха от "Спаси София", които сигнализираха за некачествения ремонт.