Награда: Недялков получава нов договор

Спорт
13:04 - 20 Декември 2023
2896
Награда: Недялков получава нов договор

Ръководството на Лудогорец ще предложи нов договор на един от най-верните си играчи - капитана Антон Недялков. Настоящият контракт на левия бек изтича през юни догодина. Националът преподписа през пролетта на 2022-а за 24 месеца.

Недялков се присъедини към "орлите" през юли 2018-а. Тогава парафира за 4 години. Напоследък обаче е преследван от поредица от контузии и е извън строя. Тази есен се завърна, като игра и за националния отбор, но преди седмица претърпя операция от херния в Португалия.

Очакванията са крайният бранител, който може да бъде използван и в центъра на отбраната, да е готов за мачовете със Сервет от Лигата на конференциите на 15 и 2 февруари. Недялков ще пропусне началото на подготовката, но ще лети с тима за Анталия, като първо ще се готви индивидуално.

От години левият бек е без алтернатива в Разград и към момента е най-дълго задържалият се футболист.

Очаква се в началото на 2024-а двете страни да седнат на масата за преговори и през пролетта играчът да удължи контракта си.

С изтичащ договор е още един български футболист - Спас Делев. За него все още няма яснота дали ще остане. През септември той стана на 34 години.

През зимата Лудогорец се очаква да се раздели с централния защитник Игор Пластун. Той не попада в плановете на треньора Георги Дерменджиев и ръководството ще се опита да му намери нов отбор, където да го трансферира, за да изкара някакви пари от него.

Очакваше се, че и Серджио Падт ще напусне през зимата в посока Нидерландия. Съпругата му иска семейството да се завърне в Ниската земя, но засега Лудогорец не е намерил нов страж. Интересното е, че семейството на вратаря живее във Варна, а не в Разград.