Най-богатият човек в света платил сватбата на Серхио Рамос (снимки)

Амазон прави филм за футболиста, Джеф Безос спонсорирал празненството

По света
13:11 - 17 Юни 2019
28770
Най-богатият човек в света платил сватбата на Серхио Рамос (снимки)

Те са испанските принц Хари и Мегън Маркъл. Серхио Рамос може и да няма кралско потекло, но пък е футболният капитан на кралския клуб Реал Мадрид, истинска спортна знаменитост, спечелил всичко в голямата игра. Пилар Рубио минава за една от най-известени телевизионни водещи в Испания, а според списание FHM e най-сексапилната жена в света. След седем години, през които им се родиха три момчета, звездната двойка официално сключи брак.

Ослепителната булка и изтънченият младоженец                                                  Снимки: БТА

Испанските медии очаквано нарекоха лъскавото събитие за милиони - Сватбата на годината. По-прозорливите пък надушиха, че голяма част от целия масраф е платена не от кого да е, а от най-богатия човек в света - Джеф Безос, собственик на световно известната компания Амазон.

Колко точно се е бръкнал баровецът (с богатство от 120 милиарда долара) за сватбата на Рамос не е ясно. Оказва се, че телевизионният канал на Амазон снима биографичен филм за футболиста и така част от хонорара отива направо за разходите по организацията на тържеството. Лентата за Рамос ще бъде излъчена в 200 страни по света към края на тази година, като в нея ще има кадри от подготовката за сватбата.

След 7 години звездната двойка най-накрая мина под венчилото

Младоженците си казаха „да” в катедралата в Севиля, родния град на Рамос. Парадоксално наемът за церемонията там е струвал жълти стотинки на фона цялото пищно събитие - едва 175 евро. Булката впечатли със светлосребриста рокля, дело на популярния дизайнер Зуахир Мурад. Младоженецът пък заложи на класиката – костюм на райе с фраг.  

Последва купонът в личното имение на испанския национал, където са били поканени близо 500 гости, сред които едни от най-големите имена във футбола. Звезди от настоящето и миналото на Реал, начело с иконата Дейвид Бекъм, както и Лука Модрич, Алваро Мората, Предраг Миятович, Роберто Карлош, дойдоха на празненството. Въпреки слуховете за скандали с президента на Реал Флорентино Перес, той също уважи футболиста.

Дейвид и Виктория Бекъм бяха сред най-известните гости на сватбата

Сред поканените бяха и футболисти на върлия враг Барселона – Серхио Бускетс и Жорди Алба, с които Рамос е дългогодишен съотборник в националния отбор на Испания. Таблоидите не пропуснаха да отбележат две големи липси. Доскорошната мега звезда на Реал Кристиано Роналдо изобщо не е бил поканен, докато треньорът на отбора Зинедин Зидан е нямал възможност да дойде.

За менюто на празненството се е грижел шеф готвачът Дани Гарсия, удостоен с три звезди по ресторантьорската класация на Мишлен. Наздравиците са се вдигали с местни вина, от 200 евро нагоре бутилката.

За същината на купона Рамос предвидил да наеме легендарните рокаджии от AC/DC, любимата група на булката Пилар, срещу 1 млн. долара. В крайна сметка обаче до последно не е било възможно да ги ангажира. Вместо тях обаче са забивали други музикални гиганти като Europe. Както правят напоследък знаменитостите в сватбения си ден, Рамос и Рубио не пожелаха подаръци, а помолиха гостите да направят дарения за фондация, която помага на хора в нужда.