Най-добрата снимка на НЛО 32 години по-късно

Спорно е дали показва извънземен или земен самолет

Мистика
10:44 - 14 Август 2022
6866
Най-добрата снимка на НЛО 32 години по-късно

Снимка на мистериозен летящ кораб, заснет на камера преди 32 години, едва преди дни е публикувана в социалните мрежи, съобщава Daily Star. Необичайното изображение веднага предизвиква огромен дебат, в който има две основни мнения - че са заснети извънземни или че става дума за строго секретен военен самолет на САЩ.

Снимката е направена от двама млади готвачи на границата на националния парк Cairngorms в Шотландия на 4 август 1990 г. След това изображението изчезва заедно с двамата мъже. Те изпращат снимките в Daily Record, но нито една от тях не е публикувана през 1990-та.

Министерството на отбраната настоява самоличността на двамата да се пази в тайна до 2076 г. поради „съображения за поверителност“, а оригиналните снимки да бъдат публикувани 30 години по-късно.

Разследващият журналист Дейвид Кларк казва пред The ​​Mail как успява да открие копие на мистериозната снимка. Първият служител, който говори с готвачите през 1990 г., е бившият офицер от RAF Крейг Линдзи, с когото Кларк се свърза по време на разследването си. Линдзи прави копие на снимката, преди да изпрати досието на Министерството на отбраната. 83-годишният Крейг, който живее в Шотландия, дава копието на Кларк. Експерти потвърждават, че изображението е истинско и не е манипулирано.

„Като служител по пресата за Шотландия съм се занимавал с много съобщения за НЛО, но повечето от тях бяха просто светлини в небето. Беше очевидно, че този обект е различен. Той беше напълно безшумен", казва бившият офицер.

Снимката се счита за най-доброто изображение на НЛО, правено някога. Кларк смята, че снимката най-вероятно изобразява таен военен проект на САЩ, а не НЛО. Това може да е американският разузнавателен самолет Аврора, за чието съществуване няма доказателства. Но слуховете за него започват да се разпространяват през 80-те години. Хора описват безшумен свръхзвуков самолет с геометрична форма. И фактът, че обектът е класифициран, според Кларк, е направено умишлено под прикритието на НЛО.