Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец

Спорт
13:36 - 12 Май 2024
4042
Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец

Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец. Това каза в специално интервю за БНТ изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев. В събота, три кръга преди края на шампионата, разградчани спечелиха за рекорден 13-ти последователен път шампионската титла на България, след като победиха у дома ЦСКА София с 3:1.

„Ако правим паралел с миналата година, тази година титлата дойде по-лесно. Миналата година имахме странични проблеми, като тежки контузии на наши основни играчи. Това се отрази на представянето ни. Тази година по-бързо успяхме да се справим със задачата. Имаме силен и балансиран отбор, който е най-силният в България и заслужено е шампион три кръга преди края“, коментира Петричев.
Изпълнителният директор е категоричен, че треньори като Ивайло Петев и Георги Дерменджиев ще останат завинаги в славната история на Лудогорец.

„В нашата история имаме хора, на които държим много, като Ивайло Петев, уважение към него. Георги Дерменджиев е човек, който е оставил трайна диря в историята на клуба, към него трябва да има особени почести. Той се захваща с една работа и я върши. Освен като треньор, той помага на клуба и в много други аспекти – нашето израстване във всеки един сегмент. Това са хора, които са оставили диря в историята на Лудогорец. В този смисъл Дерменджиев е специален човек за Лудогорец“, каза Петричев.
Петричев сподели и коя титла, с изключение на миналогодишната, е била спечелена най-трудно.

„Може би втората титла, когато нещата не бяха в наши ръце. През всички останали години съм вярвал, че в крайна сметка ще излезем победители, защото спорно-техническите елементи са били на наша страна. Футболът може да е жестока игра, когато излезеш с неуважение към съперника, тогава футболният Бог те наказва“, сподели Петричев.
Той разкри и какви са очакванията му за предстоящия финал за Купата на България срещу Ботев Пловдив в сряда.

„Ще вземем мерки всички да сме концентрирани за мача в сряда, това е трофей, който трудно печелим през годините и мисля, че любителите на футбола могат да очакват страхотен мач. Ботев определено са пределно мотивирани, ние също. Надявам се да спечелим трофея“, каза Петричев.
Петричев коментира и селекцията на отбора.

„До голяма степен тези неща са планирани. Ако ни изненадат с някоя бомбастична оферта ще трябва да вземем мерки. Нашите колеги от селекционния отдел работят активно. Имаме конкуренция на всички линии, напускането на един играч може да се отрази, но временно, защото бързо ще му намерим заместник. Пример е Игор Тиаго. Нашите скаути се убиха от пътуване, гледаха доста играчи на живо“, каза Петричев.
Изпълнителният директор на шампионите коментира и дали тимът може да бъде изправен пред трудности и какви биха били те.

„Към днешна дата основният враг на Лудогорец е самият Лудогорец. Сами можем да си създадем неприятности, които после трябва да решаваме. Ако си позволиш отпускане, високомерие, то неименуемо биваш наказан. Ако сме здраво стъпили на земята, Лудогорец ще продължи да работи като здраво смазана машина“, категоричен е Петричев.