Най-накрая прибраха Шуга в казармата

30-годишният певец от корейската поп група „Би Ти Ес“ сменя микрофона с пушка за 18 месеца

Новини
13:57 - 19 Септември 2023
12383
Най-накрая прибраха Шуга в казармата

Певецът Шуга от корейската поп група „Би Ти Ес“ ще започне задължителната си военна служба в Южна Корея тази седмица, съобщи ДПА.

Звукозаписната компания на групата „Бигхит мюзик“ съобщи в понеделник, че Шуга – вторият най-възрастен член на „Би Ти Ес“ – ще започне своята „задължителна служба“ в петък. Компанията обясни, че „няма да има никакви официални събития“, отбелязващи началото на службата или първия му ден в тренировъчния лагер.

„Молим любезно феновете да се въздържат от посещаване на Шуга на работното му място по време на периода на службата му“,

заяви „Бигхит мюзик“.

Феновете на Кей поп състава са правили събирания във военни бази, за да изпратят членовете на „Би Ти Ес“.

„Моля, предайте топлите си поздрави и подкрепа само в сърцата си“, добави звукозаписната компания.

Миналия месец „Бигхит мюзик“ обяви, че 30-годишният Шуга е предприел стъпки за прекратяване на отлагането на службата си.

Южнокорейският закон изисква всички здрави мъже да преминат през около 18-месечна военна служба, когато са на възраст между 18 и 35 години. Сега всички седем членове на „Би Ти Ес“ са на възраст от 25 до 30 години и през октомври 2022 г. „Бигхит мюзик“ обяви, че изпълнителите ще се присъединят към армията.

За да помогне на звездите от „Би Ти Ес“ да изпълнят задължението си, компанията също каза, че музикантите ще си починат от груповата работа и ще се заемат със солови начинания. Членовете на „Би Ти Ес“ ще се съберат отново през 2025 г., каза „Бигхит мюзик“ през октомври.

Шуга е третият член на южнокорейския момчешки състав, който ще изпълни своя военен ангажимент.

Най-възрастният изпълнител от групата Джин беше първият, който започна своята задължителна служба през декември 2022 г.

Според Асошиейтед прес, Джин и останалите новобранци заедно с него са участвали в петседмично основно военно обучение в базата, което е включвало стрелба с пушка, хвърляне на граната и упражнения за маршируване.

29-годишният Джей-Хоуп пък започна службата си през април тази година.

Тъй като няколко членове на „Би Ти Ес“ сега са в южнокорейската армия, „Бигхит мюзик“

призова отдадените фенове да внимават за неофициални турнета или продукти, които използват незаконно интелектуалната собственост на изпълнителите.

Компанията заяви, че ще предприеме „подходящите мерки“ в подобни случаи.

„Молим за вашата продължителна любов и подкрепа към Шуга, докато той завърши службата си и се върне“, добави „Бигхит мюзик“. „Нашата компания също ще се стреми да осигури пълната подкрепа, от която се нуждае той през това време.“