Най-точният хороскоп за 10 юли

Астро
23:59 - 09 Юли 2021
4558
Най-точният хороскоп за 10 юли

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 10 юли Луната отново е в знака Рак, като в 04:16 часа е Новолуние на 18 градуса в Рак. Засилва се необходимостта ни от сигурност, материална и семейна стабилност, грижовност, топлота, спокойствие. Изключително емоционални са мисленето, реакциите и действията ни. От нас се изисква всичко, което правим, да бъде с грижа за хората, за дома и близките ни, за родината. Луната в Рак благоприятства семейните срещи и тържества. Можем да подредим и изчистим дома си.

Време е да създадем устойчиви основи и поставим ново начало за сигурността, развитието и стабилността на населението и родината ни. Денят е подходящ за размисли и поглед в миналото, за анализ на миналото и настоящето, планиране на бъдещето, за медитация, излети сред природата и край водоеми, за провеждане на лунната диета.

Новолунието образува хармонични аспекти с Уран в Телец и с Нептун в Риби, но е в опозиция (макар и малко широка) с Плутон в Козирог. Нептун ни изпълва с надежда и вяра за по-добро бъдеще, а Уран ни въодушевява и настройва към промени. Друг е въпросът дали ще са за добро тези промени, като се вземе предвид разположението и аспектите на останалите планети. Юпитер, Сатурн, Нептун и Плутон са ретроградни. Те затрудняват развитието, успеха, просперитета, обновяването и трансформацията не само у нас, но и по света. Квадратурата между Сатурн и Уран е много тежка в икономически план, а в момента Марс и Венера в Лъв образуват с тях много трудна конфигурация, носеща много агресия, инциденти, загуба на пари и престиж.

Звездите са поставяли неведнъж човечеството пред изпитания и не за пръв път планетите са така неприятно подредени. Важното е да проявяваме повече разум и човечност.

А посланието на настоящото Новолуние в Рак е да бъдем по-емпатични и отзивчиви към нуждите на хората и семейството ни, да помислим малко и за своите лични нужди и личен живот.

Луната в мунданната астрология се свързва с народа на една страна, с корените ни, рода и родината. Не взимайте емоционални решения, за да не допуснете грешка. Луната има и силна връзка с кармата ни, затова мислете по-позитивно, вършете добро, не позволявайте чуждо влияние и манипулации. Съботният ден е по-неблагоприятен в емоционален план за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада.

Ако не можете тотално да се уедините, намерете някое кътче в дома, където да останете насаме със себе си и мислите си. Направете анализ на постигнатото и придобитото до момента, кое ви прави щастливи и удовлетворени и кое не. Слушайте приятна музика, отворете старите албуми със снимки, запечатили скъпи спомени. Ако сте извън дома си, предпазвайте се от инциденти и конфликти.

Денят крие опасности за инциденти във вода, така че ако сте на морето или край някакъв водоем, бъдете по-предпазливи. Ограничете мазнините, месните продукти и алкохола. Денят е по-позитивен в емоционално отношение и на повече топлота в отношенията могат да разчитат родените под знаците и най-вече през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. От 19:10 до 03:20 часа на 11 юли Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака.

След 19:10 часа не взимайте важни решения за бъдещето.

Бъдете здрави!