Най -точният хороскоп за 2 юли

Нещо за четене
23:59 - 01 Юли 2021
3081
Най-точният хороскоп за 2 юли

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 2 юли Луната продължава транзита си през огнения знак Овен, като в 00:10 часа тя е във фаза Последна четвърт – Слънцето в Рак и Луната в Овен, съответно на 10 градуса в знаците, са в дисхармоничен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между тях – неблагоприятен аспект). В такива дни енергиите са променливи, нестабилни. Двете светила са в кардинални знаци и всичко ще се случва внезапно и много бързо. Склонни сме към повишена емоционалност, обидчивост и ранимост от една страна, а от друга страна - да се защитаваме и отстояваме позициите си с много жар.

Луната в Овен ни подтиква към повече инициативност и активност, действаме със замах. На този ден тя образува и хармонични аспекти – с Марс в Лъв и Сатурн във Водолей, а по-късно през деня и с Меркурий в Близнаци. Това дава възможност да бъдат разрешени важни държавни или лични бизнес въпроси, стига да съумеем да използваме по най-градивния начин мощната планетарна енергия на този ден. Днес Марс в Лъв е в точна опозиция (ъгъл от 180 гр. – неблагоприятен аспект) със Сатурн във Водолей и заедно с него образуват таоквадрат с Уран в Телец – планетата на неочакваните внезапни събития. И не на последно място по важност, Меркурий в Близнаци (който до скоро беше ретрограден) днес и на 3 юли преминава през градуса на слънчевото затъмнение от 10 юни и е в квадрат с Нептун. Всички тези звездни разположения и аспекти налагат да бъдем особено разумни, търпеливи и предпазливи в действията, изказванията си и при взимането на решения.

Повишена е опасността както на този ден, така и през следващите 7 дни до Новолунието от тежки технически аварии и инциденти от различно естество, пожари и взривове, терористични атаки, атентат, военни нападения, обществено напрежение и агресивни прояви, инциденти в мина, срутване на мост / сгради, гръмотевични бури и градушки (а в някои райони по света и урагани, наводнения), прекъсване на електричеството, нарушения в комуникациите / транспорта, земетресения, изригване на вулкани и т.н. По-уязвими са Япония, югоизточните райони на САЩ, Мексико, Куба и другите острови в Карибско море, Канада, Великобритания, Русия, Гърция, Турция и други страни на Балканите, Китай, Израел, Индия, Индонезия, Ирак, Исландия, Пакистан, Филипините и т.н.

В личен план хармоничните аспекти на Луната с Марс и Сатурн дават възможност за интересни нови предложения, постижения и успехи, повишаване на личния авторитет за родените през втора декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Ще се чувствате ентусиазирани и енергични, изпълнени с много идеи и надежди. Много добър ден за медицината и науката, спорт, състезания, нововъведения, разрешаване всякакви спешни и неотложни задачи.

И все пак, Лъвовете и Водолеите вероятно усещат силната енергия от известно време на Марс в Лъв, Сатурн във Водолей и Уран в Телец, повишавайки напрежението в обкръжението и ежедневието им. Няма да мине без борба и противопоставяне. Бъдете директни и искрени, но не агресивни и арогантни в поведението. Петъчният ден е неблагоприятен ден за родените през втора декада (с асцендент и други рождени планети в личния хороскоп между 10 и 20 градуса) на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от втора декада. Денят за вас не е благоприятен за пътуване на дълъг път, за строително-ремонтни дейности и всякакви други рискови занимания.

Звездите създават предпоставка за травми по време на спорт, сбивания и наранявания, токови удари, изгаряния с огън или горещи течности, катастрофи, сърдечни пристъпи, инсултни състояния, инциденти на строежи или при ремонти, при работа с ток и режещи машини / огнестрелно оръжие, по време на излети в планината и т.н. Бъдете внимателни също за пожари (Марс) и експлозии на газови уреди и други (Уран). При всеки отделен човек проявлението ще бъде от различно естество, но звездите изискват от вас контрол над емоциите и никакви рисковани действия. Повече щедрост, търпение, топлота и любов ще окажат изключително позитивно влияние за туширането при подобни звездни разположения.

Бъдете здрави!