Най-точният хороскоп за 23 май

Топ
00:32 - 23 Май 2021
3946
Най-точният хороскоп за 23 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 23 май Луната продължава транзита си през знака Везни. Днешният неделен ден се очертава също като позитивен по отношение на преживяванията и взаимоотношенията при повечето хора. В сутрешните часове все още е активен големият въздушен тригон между Луната, Меркурий в Близнаци и Сатурн във Водолей. Той ще има много положително влияние на този ден за родените през втора и трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец, Водолей.

Много добър ден за разходки на чист въздух и излети в планината, за интелектуални и творчески занимания, за срещи с роднини и приятели, за провеждане на семейни тържества и всякакви забавления.

Тригоните като аспекти в астрологията улесняват взаимодействието, успокояват, вдъхновяват. По-лесно възприемаме и се изразяваме, без сериозно съпротивление и противоречия. Затова използвайте максимално тази звездна хармония и не оставайте у дома, а вложете енергията в нещата, които ви харесват и обичате да правите. Така ще се заредите с положителна енергия, която ви е необходима за новата работна седмица и ежедневното натоварване. В световен план късните часове на деня и през нощта срещу 24 май звездите повишават опасността от всякакви инциденти и насилие, пропадане в шахти / ями, спукване на тръби, природни катаклизми и други.

Във вечерните часове Луната е в предизвикателен, неблагоприятен аспект, с Плутон в Козирог. Предизвикателните аспекти създават напрежение, което може да се отрази емоционално, здравословно или върху взаимоотношенията при родените през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от същите две декади. Тъй като Везни е знак на любовта, партньорството, хармонията, ценностите и парите, аспектът между Луната и Плутон може да има блокиращо въздействие върху емоциите и преживяванията.

Някои хора ще имат усещането за липса на обич и разбиране. Други ще се чувстват потиснати или самотни, трети ще са много импулсивни и склонни към риск. Възможни са прояви на ревност, агресия и конфликти, опити за манипулация. Дори да възникнат спорове, стремете се да не се разрастват и да влошите безвъзвратно взаимоотношенията си с близък човек.

Предпазвайте се от травми и инциденти, сбивания, проблеми и неприятности с властта. Шофирайте внимателно, ако сте зад волана. Да се избягва приемът на силни медикаменти, алкохол или наркотици. Ако в почивните дни отсъствате от дома си, вземете превантивни мерки срещу обири и течове в дома. Бъдете здрави!