Най- точният хороскоп за 24 май

Астро
23:41 - 23 Май 2021
3146
Най-точният хороскоп за 24 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

В часовете от 00:36 до 06:00 часа на 24 май Луната във Везни е „без курс“ – работещите и пътуващите по пътищата трябва да са по-концентрирани и предпазливи за грешки. Концентрацията в такива часове е понижена, възможно е и заспиване зад волана. В 06:01 часа Луната преминава във водния знак Скорпион, където ще бъде до 05:39 часа на 26 май. Скорпионът е знак на крайностите и силното желание за доминиране над другите – знак, управляван от Плутон.

През следващите два дни и половина ще сме по-потайни, интуитивни, манипулативни и импулсивни. Ще преживяваме всичко много по-дълбоко. Много хора ще имат по-мрачно настроение, ще реагират твърде емоционално и дори агресивно. Действията са непредвидими, а реакциите остри.

Луната на този ден е в хармоничен аспект с Юпитер в Риби и заедно ще внасят повече спокойствие в ежедневието при родените под знаците и най-вече през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Концентрацията ви е добра, физически и емоционално сте стабилни. С лекота усещате мислите на околните и разгадавате тайни. Вълнува ви всичко невидимо за окото. Силно вярвате в себе си, чувствате се одухотворени и творчески настроени. Много добър ден за вас за пътувания, спорт, излети и разходки в близост до вода, провеждане на семейни тържества, за научни изследвания, разкриване на престъпления, духовни и творчески занимания, обучение и т.н.

Проявявате повече толерантност и разбиране, готови сте да помогнете и закриляте своите близки и любими хора. 

От една страна позицията на Луната в Скорпион, а от друга и стресовите напрегнати аспекти, които образува през втората половина на деня (квадрат с Уран в Телец и Сатурн във Водолей) ще имат по-неблагоприятно влияние на този ден при родените предимно през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и при Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. Много от вас ще чувстват силно вътрешно напрежение, внезапни промени в настроението, изблици на гняв и желание за риск. Денят за вас е опасен за рисковани действия. Подсигурете си спокойна атмосфера и приятно обкръжение. Ако ви предстои пътуване обратно към дома, тръгнете сутринта и се приберете до обяд.

В следобедните и вечерни часове в световен план се повишава опасността за тежки транспортни и други инциденти, убийства и други тежки престъпления, експлозии и пожари, наводнения, екологични катастрофи, аварии, инциденти с въздушен и морски транспорт, политически скандали и т.н. Неочаквано и внезапно могат може да има военни атаки и прояви на насилие в горещите точки по света.

На 26 май предстои пълно лунно затъмнение, а около затъмнения винаги има и природни бедствия.

По-уязвими държави през следващите дни са Япония, Китай, Аржентина, Куба, САЩ, Белгия, Испания, Италия, Нова Зеландия, Турция, Гърция и други. Трябва да сме по-разумни, по-толерантни с хората и по-предпазливи. Бъдете здрави!