Най- точният хороскоп за 5 юли

Нещо за четене
00:33 - 05 Юли 2021
3559
Най-точният хороскоп за 5 юли

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

В първия работен ден на новата седмица, 5 юли, Луната отново е в земния Телец. На този ден поне тя е в благоприятни аспекти с Нептун в Риби и с Плутон в Козирог. Но останалите тежки аспекти между по-бавните и „зловредни“ планети Марс, Сатурн и Уран продължават. От 19:57 до 04:23 часа на 6 юли Луната е „без курс“ – не образува главни аспекти с другите планети и се подготвя за смяна на знака. В късните часове на деня Луната съвпада и с Черната Луна (Лилит) в последните градуси на Телец, където се намират неподвижната звезда Алгол, Алциона и Електра - две ярки звезди от звездния куп Плеяди (общо 7 звезди в този куп) в съзвездие Бик.

Няма да навлизам с подробности в митологията, но този звезден куп е известен в астрологията като „плачещите сестри“. Лилит е известна в астрологията като изкусителка, а в тя Телец засилва до маниакалност чувството за притежание и задоволяване на всякакви желания. Звездите Алгол, Алциона и Електра също нямат добра слава. Телецът е известен като най-твърдоглавия и неотстъпчив знак. А ако го разярите, ще предизвикате такъв гняв у него, че ще „изпуска огън от ноздрите си“.

В здравословен план най-уязвими са хората с психични заболявания и хипертонично болните хора. Не предизвиквайте околните с демонстративно поведение. Занимавайте се с творчески дейности, слушайте приятна успокояваща музика. Обръщайте внимание на дребните жестове и красиви неща. Не прекалявайте с количествата храна и алкохол.

На този ден по-предпазливи трябва да бъдат родените през трета декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и представителите на трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Изкушения и съблазни, както се казва на жаргон, „ще дебнат“ отвсякъде, особено хората със Слънце и други рождени планети в последните 6 градуса на Телец. Бъдете почтени, търпеливи и по-отстъпчиви с хората. Не се изкушавайте и не предприемайте рискове. Предпазвайте се от хора с маниакални желания и негативна енергия.

Благоприятните аспекти на Луната с Нептун и Плутон ще имат съответно по-позитивно влияние в емоционален план и в ежедневните дела при родените предимно през трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Вие ще сте по-спокойни и уравновесени, практични, сензитивни, предпазливи в решенията и действията си. Привличат ви красотата, изкуството, природата. Ще се радвате на по-добро развитие в делата, на по-хармонични взаимоотношения с околните, на повече придобивки.

Всичко важно свършете преди 19:57 часа, а след това си подсигурете уют и приятна компания.

След този час е добре всички да бъдем в хармонична обстановка и далеч от всякакви негативни енергии. При преминаването на Луната през последните градуси на Телец се задействат всякакви „тъмни сили“ и негативни влияния, като най-силно ще бъде отражението им в световен аспект. При подобни звездни разположения често има по-силни земни трусове, прояви на насилие и инциденти.

Бъдете здрави!