Наказаха двама от ГДБОП за нахлуването на грешен адрес в "Левски Г"

Терзийски обаче не казва какви са санкциите на въпросните служители

Новини
17:45 - 28 Октомври 2020
2229
Наказаха двама от ГДБОП за нахлуването на грешен адрес в "Левски Г"

Двама служители на ГДБОП са били наказани за операцията на грешен адрес в столичния квартал "Левски Г", при която семейство беше бито и обиждано. По случая, обяснението за който беше грешка в навигацията на служебния автомобил, беше разпоредена вътрешна проверка, която вече има резултат. За него съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

"Проверката приключи. Установени са дисциплинарни нарушения на двама служители, единият от които е на високо ръководно ниво в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и са наложени наказания на тези служители", каза той.

Терзийски обаче не казва какви са наказанията на въпросните служители на МВР и не даде повече подробности.

След инцидента от потърпевшото семейство разказаха, че са получили само устно извинение на шефа на оперативната група антимафиоти, който казал: "Случват се такива неща". След като случаят стана публично известен, от ГДБОП са поели и разноските за разбитата врата на жилището. Пострадалите обаче ще търсят правата си по съдебен път заради претърпения шок.

"Искам да попитам управляващите - нали затова са те тук, как ние да сме спокойни в домовете си, при положение, че не сме престъпници. Този стрес, който ни причиниха, тази болка така ли лесно минава - с едно "Извинявайте"?", попита тогава жената, чиято наскоро родила дъщеря е била ритана, докато мъжът й бил закопчан с белезници на пода и удрян с електрошок.

Днес вътрешният министър коментира и други теми. Той обяви, че днес е поканил един от синдикатите в МВР на разговори за изясняване на различията, свързани с увеличението на заплатите на полицаите.

"Не сме спирали да водим неформални диалози с ръководителите на синдикатите. През последните месеци има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог. Нещата, които се променят и в нормативната база, и във финансов аспект, са доста резултатни", подчерта Терзийски.

По повод действията на полицията, свързани с мерките срещу коронавируса, министърът пък каза:

"Възложено ни е да следим карантинирането на над 28 400 лица в страната. Извършваме проверки и съдействаме на здравните органи в условията на епидемичната обстановка".